Fakte për Yohimbe-n

Çfarë është Yohimbe? Dhe nga e ka prejardhjen?

Yohimbe ka qenë një nga suplementët më të njohur për femrat dhe meshkujt për vite me rradhë. Kur merren, trupi e shëndrron në yohimbinë, dhe e asimilon në sistemin e qarkullimit të gjakut. Yohimbe gjendet në lëvoren e pemës që kultivohet në Afrikën Perendimore. Yohimbina, një alkaloid, që është përbërësi kryesor I yohimbes.

Alkaloid të ngjashëm luaj poashtu rol të rëndësishëm. Barishtja yohimbe ka burimet më të mira të alkalineve.

Çfarë bën? Çfarë dëshmojnë studimet për këtë gjë?

Çfarë suplementi I shkëlqyeshëm! Fama e tij ka filluar jo vetëm për shkak të efekteve si afrodiziak dhe halucinogjen, por poashtu hulumtimet e fundit tregojnë se është një barishte me antioksidantë efektivë të mundshëm. Hulumtimet tregojnë që është vazodilatator, që do të thotë se rrit qarkullimin e gjakut në gjymtyrë dhe pjesë tjera të trupit. Me fjalë të tjera, paaftësinë për qiftëzim tek meshkujt në mënyrë shumë të mirë, si dhe rritje për dëshirë seksuale(libido tek femrat dhe meshkujt.

Për më shumë, yohimbe, është dëshmuar se ndihmon në parandalimin e bllokimit të arterieve ose pengon shkaktimin e mosfunksionimit miokardit. Jo vetëm që ndihmon meshkujt në performancë seksuale, duke rritur libidon, dhe parandalon sulmet në zemër, por yohimbe është deshmuar se zvogëlon sintetizimin e yndyrërave në trup duke rritur lëvizjen e acideve yndyrore. A e dini se çfarë do të thotë kjo! Yohimbe mund të ju ndihmojë që të humbni peshë shumë lehtë.

Kush ka nevojë për Yohimbe-n? Dhe cilat janë pasojat e mungesës së yohimbes?

Ata që mund të përfitojnë më së shumti nga marrja e këtij suplementi janë personat që vuajnë nga depresioni dhe paaftësia për qiftëzim. Nuk po I përmendim bodibilderët dhe atletët që dëshirojnë të kenë funksionim më të mirë të zemrës, dhe për këtë e marrin këtë suplementë. Nuk është një ushqyes I rëndësishëm; për atë arsye, këta nuk ndjejnë edhe aq mungesë.

Sa duhet të merret Yohimbe? A ka ndonjë efekt anësor?

Disa suplementë kanë përmbajtje të yohimbes, që do të ju ndihmojnë të arrini rezultate të mira. Tiramina është substancë që gjenden në djath, mëlçi, dhe verë të kuqe. Këto ushqime nuk duhet të konsumohen kur ju të merrni yohimbe. Gjithashtu, antidepresionantët si prozakët, duhet të merren në kombinim më yohimben vetëm nën mbikqyrjen e mjekut.

2 thoughts on “Fakte për Yohimbe-n”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *