Këto jane 5 Strategjitë Ushqimore qe ju ndihmojn të humbni peshë

Ju duhet të shijoni darkën tuaj ngadalë në tryezën e kuzhinës.  Të jemi të sinqert, është shumë më shumë kënaqësi për ta ngrënë atë para TV-së. Por nëse jeni duke u përpjekur të humbni peshë, duke e detyruar veten të përqendroheni në ushqimin tuaj. Në vend të TV-së ose telefonit mundë të keni përfitime të mëdha.

 

Një hulumtimi i ri tregon se ngrënja e vëmendshme ndikon në humbje në peshë. Kjo është e rëndësishme, sepse shumica e njerëzve hanë pa kontroll kur gjendën para TV-së ose me telefon ne dorë.

 

Por, përsëri: Duke ditur se duhet të bëni diçka dhe në të vërtetë duke bërë atë janë dy gjëra të ndryshme. Për fat të mire egzistojnë disa strategji që ju ndihmojn ta bëni këtë.

Ne vijm ju tregojm 12 Strategjitë për ngrënje te vetëdijshme

 

1.Ngarkoni truezën tuaja me proteina bimore.

Ato janë shumë të mbushura, kështu që është e vështirë për të ngrënë shumë.

 

2.Sfidoni vetën për të ngrënë të paktën 20 minuta.

Ngadalësimi ju ndihmon të merrni kontakt me urinë tuaj dhe ta shikoni atë si një lojë në vend të një vakti, ju do të jeni në gjendje të keni më shumë kënaqësi me të. Një ide e mirë që mund t’ju ndihmojnë të arrini atje është duke e ulur pirunin tuaj midis kafshimeve dhe duke filluar me një kafshat më të vogël se zakonisht.

 

3.Pyesni veten nëse doni të hani sepse jeni të stresuar para se të filloni të hani pa kontroll.

Nëse je, kjo është krejt normale! Por së pari mundë të provoni diçka tjetër si yoga.  Gjithashtu vetëm duke marrë disa herë frymë thellë për të parë nëse kjo ndihmon.

 

4.Nëse planifikoni të hani diqka shijshëm, të bëni diçka që vërtet e doni.

Sigurohuni që të shijoni çdo kafshim dhe të ndaleni kur nuk jeni duke e shijuar më aq shumë. Më së shumti kënaqësi vjen zakonisht nga kafshimet e para, kështu që nuk keni nevoj ta hani te gjithën që të ndiheni të kënaqur.

 

5.Mos hani kur punoni, lexoni ose shikoni TV.

Në asnjë mënyrë. Do të duhet pak kohë dhe mund të duket e çuditshme në fillim, por do të bëhet më e lehtë me kalimin e kohës.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *