Kivi dhe përfitimet që i sjell konsumimi i tij

Studiuesit amerikanë kishin analizuar dhjetëra persona me nivele të lartë të yndyrës në gjak, të cilëve më pas u është dhënë të konsumojnë kivi.

Sipas rezultateve, ngrënia e dy frutave në ditë ul nivelin e kolesterolit të keq në gjak, LDL-kolesterolit, dhe rrit nivelin e atij të mirë, HDL-kolesterolit.

Efekti i kësaj frute në shëndetin e zemrës u vishet kryesisht antioksiduesve, të cilat pengojnë proceset e oksidimit që çojnë në probleme kardiovaskulare. Për të arritur efektin maksimal, kivi duhet të konsumohet së paku tetë javë.

Kivi po ashtu është i pasur me shumë vitamina, në mesin e të cilave vitaminë C dhe E

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *