Kthehuni te ushtrimet themelore

Shumë njerëz mendojnë se për të arritur formën e duhur të trupit, ju duhet të blini veglat më të fundit të fituesit apo të shpenzoni të gjitha parat në një sistem që do t’ju kthejë në formë. Kjo nuk është e vërtet. Disa nga ushtrimet më themelore të cilat nuk kërkojnë pajisje të shumta, janë FREE. Ushtrimet më poshtë janë ato të cilat ju ndihmojnë të keni trening të mirë dhe të keni trup të formë.

Pushups apo pompat
scr1_basics
Pushues janë ushtrimet më të mira. Ato mund të bëhen kudo dhe ka miliona mënyra si mund t’i bëni ato. Brenda, jashta, në gjunjë, në stol, në pjertësi apo tatëpjesë. Pompat janë ushtrime që vënë në funksion një grup të muskujve të trupit. Gjoksin, kraharorin, vithet, shpinën dhe tricepsin, janë pjesët të cilat pompat vënë në funksion. Për të bërë në mënyrë perfekte pompat, ju duhet të keni vithe dhe gjoks të fortë, pastaj lëvizja vjen nga krahët dhe bërrylat, jo vithet dhe qafa.

Zgjatjet
lunges_basics
Zgjatjet janë ushtrime të mahnitshme për pjesën e poshtme të trupit dhe për të rregulluar pulsin e zemrës. Ka disa lloje të zgjatjeve, por ajo që është më efektive është zgjatja me ecje. Me këmbën tuaj të djathtë zgjatuni para për një metër, derisa kofsha e djathtë është paralele me platonin dhe gjuri i majtë është shumë afër tokës. Pauzoni në këtë pozita pak dhe më pas përzëriteni këtë pozitë dhe më këmbën tjetër.

Ushtrime të tricepsit
dips_basics
Këto ushtrime mund të bëhen në një karrige apo në një stol. Për të bërë rënien e tricepsit, uluni në një platëformë të fortë dhe mbajuni me duar në qoshe të karriges apo stolit. Poziciononi këmbët e shtrira përpara, derisa vithet tuaja të mos prekun tokën dhe këndi i gjunjëve tuaj është 90 shkallë. Lakoni kraharorin dhe bërrylat, sjellni vithet tuaja drejt në dysheme dhe më pas shtyni trupin prapa.

Treningu interval
hit_basics
Treningu interval mund të ndryshoj fituesin, të rris metabolizim dhe ju djeg kalorit e panevojshme. Treningu interval është formë ekstremisht efektive për kardio sepse ka intensitet të lartë me pauza. Një shembull i mirë i këtij treningu është vrapimi për 20-30 minuta, më pas pak pushim dhe prapë 20-30 minuta vrapim. Mënyrë tjetër e këtij treningu është ecja apo vrapimi i ngadaltë i një pjerrësie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *