Racioni i ushqimit të mëngjesit është racioni më i rëndësishëm i ditës për shkak të disa arsyjeve. Por ju duhet të siguroheni që hani mëngjesin e duhur. Nëse përpjekeni të mirëmbani osë humbni peshë, më poshtë i keni disa gjëra për t’i konsideruar kur të hani racionin e parë të ushqimit në ditë.

  1. Hani menjëherë: Nëse hani mëngjes menjëherë si të zgjoheni, do të keni metabolizëm të rritur, dhe jo vetëm kaq, kjo dë të ju ndihmojë që të mos ndjeni uri ashtu që edhe në drekë apo darkë të hani ushqim jo të zgjedhur. Për të pasur përparësi në shkrirjen e yndyrërave në trup, provoni të hani mëngjes si të zgjoheni nga gjumi në mëngjes.

2.Hani diçka që më pas ndjeheni i mbushur mirë: Qëndroni largë ushqimeve që ju sjellin probleme në mëngjes. Në vend të këtyre ushqimeve, hani diçka që tretet ngadalë dhe lehtë për të ju bërë të ndjeheni mirë pas racionit të mëngjesit; konsumimi i ushqimeve që përmbajnë shumë fibra dhe proteina është një zgjedhje e mirë për t’u ndjerë i mbushur dhe energjik. Sigurohuni që ushqimi në mëngjes nuk përmban shumë sheqer si për shembull: jogurti, pemët, omleti me perime, qumështi.

  1. Kujdes në porcionet: Një racion i madh i mëngjesit mund të ju ndimoj të ndjeheni i mbushur, por ju nuk do të dëshironit t’a bëni këtë gjë. Kështu që mos e teproni me racionin e mëngjesit, që të mos keni problem me lukthin. Si me thënë, racioni i mëngjesit shërben vetëm sa për ta nxerë lukthin për racionet e mëvonshme të ditës.

 

Artikuj të ngjashëm

Leave a comment

Vera po vjen

AJE GATI me
u transformu?

Kliko me poshtë dhe mëso si ta ndertosh dhe mirmbash një fizik
si të aktorve të hollivudit

FILLO trANSFORMIMIn tANI!!

Këshillat e fundit

Vera po vjen

AJE GATI me
u transformu?

Kliko me poshtë dhe mëso si ta ndertosh dhe mirmbash një fizik
si të aktorve të hollivudit

FILLO trANSFORMIMIn tANI!!