Mënyra për të rregulluar “defektet” në trup

Nëse jeni një nga ata persona që e vuajnë gjatësinë fizike apo keni disa defekte në trup si për shembull shpatulla të ngushta, vithe pak të rëna këmbë të holla krahë jo shumë të bonifikuar, mund t’ia arrini vetëm me disa ushtrime dhe teknika të thjeshta.

Është një proces i mundur i cili nuk ndodh vetëm para moshës 20 vjeçe. Me pak dëshirë dhe vullnet kjo mund t’u ndodhë edhe 30-të apo 40-të vjeçarëve.
Një nga mënyrat më efikase për të rregulluar disa defekte të vogla tuajat ka të bëjë me forcimin dhe zgjatjen e muskujve. Për këtë duhet ndjekur një program specifik i cili synon zhvillimin hormonal që lidhet në mënyrë të ngushtë me zgjatjen e gjymtyrëve.
Është vërtetuar se ushtrime të një intensiteti të lartë që përfshijnë aktivitete të ndryshme aerobike si çiklizmi, vrapi i shpejtë, apo të notuarit mund të kenë një impakt vërtet të madh të prodhimit të hormoneve të rritjes.

Përse konsiderohet ky ushtrim pozitiv?
Një program i mirë duhet të përfshijë një larmi të gjerë ushtrimesh që do lëvizë trupin tuaj përmes një game të plotë lëvizjesh. Kjo e bën trupin tuaj më fleksibil duke i bërë kockat dhe kërcet tuaja më të ndjeshme për t’u zhvilluar.

Tërheqja
E thënë ndryshe në gjuhë popullore varja në paralele apo edhe lartësitë që mund t’i kapni ju ndihmon. Ky është një ushtrim që praktikohet sidomos në fëmijëri ku të gjithë e kemi provuar të varemi nëpër paralele. Është një ushtrim i mirë pasi kundërvepron duke bërë të mundur zgjatjen e kockave shpinore dhe reduktimin e tensionit mes vertebrave. Në fakt tërheqja ndihmon në zgjatjen e personit nga dy deri në tre centimetër dhe tonifikimin e muskujve.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *