Mos i jepni hapësirë trashësisë të ju prish formën e trupit!

Është koha e duhur për të treguar arsyen që ju shkoni në palestër! Por nëse dëshironi të siguroheni që ato kilogramët e tepërt i keni hequr me kohë, konsideroni ndihmën që mund të ju sjellë marrja e suplementëve. Suplementët funksionojnë në mënyra të ndryshmë për të ndihmuar trupin tuaj të shkrijë më shumë yndyrë dhe peshë.

Për të rritur efikasitetin e tyre, kombino përbërësit që funksionojnë në mënyrë bashkëvepruese për të rritur lëshimin e yndyrërave të tepërta në trup deri në eliminimin ë tërësishëm të tyre nga trupi juaj. Më poshtë, keni përbërësit më të njohur që ndihmojnë në shkrirjen e yndyrërave, të renditura sipas aftësisë së tyre për të shkrirë yndyrërat dhe peshën e tepërt nga trupi juaj.

Liruesit e yndyrërave

Yndyra trupore që ju e keni nën lëkurën tuaj ruhet në adipocite, që njihen ndryshe si qeliza yndyrore. Për të humbur yndyrë të tepërt, këto qeliza duhet të jenë sa me të vogla që është e mundur, ashtu që të mund të zbrazni përmbajtjën me qeliza yndyrore.

Ekzistojnë disa përbërës që do të nxisin lirimin e një sasie të yndyrërave që lëshohen nga trupi juaj.

Kafeina

Kur mendoni në kafeinën si stimuluesin më të njohur, ju do të mendoni se në cfarë shpejtësie do të ju ndihmojë të shkrini kaloritë.

Përderisa kafeina shkrin kaloritë, përfitimi kryesor nga ajo lidhet në receptorët e qelizave yndyrore në trupin tuaj. Kjo ndodhë veçanërisht kur kafeina merret para ushtrimeve, sipas disa studimeve të bëra.

Merrni 200-400mg kafeinë ndërmjet racioneve të ushqimit dy deri tre herë në ditë; merrni një dozë 30-60 minuta para ushtrimeve.

Yohimbe

Ky ekstrakt që ndodhen në një bimë në Afrikën Perendimore, përmban komponim yohimbine, që si shtesë për të rritur epshin, ndihmon edhe në humbjen e yndyrës së tepërt duke rritur sasinë e yndyrërave që lirohet nga qelizat yndyrore të trupit tuaj, ngjashëm si kafeina.

Merrni yohimbe në sasi të mjaftueshme në formë doze 5-20mg të yohimbinës, dy deri tre herë në ditë, një dozë duhet të konsumohet 30-60 minuta para ushtrimeve.

Shkrirësit e kalorive

Vetëm se suplementët si kafeina dhe yohimbe ndihmojnë në shkrirjen e yndyrërave të tepërta nga trupi juaj, nuk do të thotë se ato do të shkrihen për të mirë.

Ju duhet të luftoni shkrirjen e kalorive, që e shtyen trupin atë lirim të kalorive si burim të mbushjës me yndyrëra.

Këta katër përbërës do të rrisin numrin e kalorive që trupi juaj do t’i shkrijë, duke i dhënë fund edhe atyre kilogramëve të tepërt të fundit.

Ekstrakti i çajit të gjelbërt

Ky ekstrakt është një margaritar i vërtetë. Ndihmon në humbjen e yndyrërave duke rritur numrin e kalorive që shkrini çdo ditë. Përbërësit aktiv në çajin e gjelbërt, përgjegjës për efektin e shkrirjës së yndyrërave janë kateçinët, veçanërisht njëri që njihet si gallatë epigallokateçin(EGCG).

Merrni përafërsisht 500-1000mg të ekstraktit të çajit të gjelbërt, konform yndyrërave EGCG dy deri tre herë në ditë. Merrni një nga këto dozat 30-60 minuta para ushtrimeve.

Sinefrina

Ky kemikal i bimë natyrale rritë sasinë e kalorive që trupi juaj i shkrin, duke ju falemnderuar aftësisve për të rritur nivelet e epinefrinës. Një studim i bërë nga Universiti i Oklahomas ka gjetur personat që kanë marrur suplement që përmban kapsaicin dhe kafeinë, kanë djegur më shumë kalori gjatë ushtrimeve dhe më pas.

Kërkoni për kapsaicinën ose suplementët cayenne pepper, dhe merrni në sasi të mjaftueshme 40000-80000 njësi.

Merrni 30 minuta para racioneve të ushqimit, dy ose tre herë në ditë, dhe një dozë duhet të merret 30-60 minuta para ushtrimeve.

Ekstrakti Olea Europaea

Ky është një emër shkencor për ekstraktin e gjethës së ullinjëve, dhe një nga përbërësit më të rëndësishëm është kemikali i njohur me emrin oleuropein.

Jo vetëm që është antioksidant i fuqishëm që rritë sistemin imun, hulumtimet tregojnë që poashtu rritë nivelet e norepinefrinës dhe për atë arsye sasitë e kalorive dhe yndyrës së tepërt shkrihen.

Merrni përafërsisht 500-1500mg ekstrakt të gjetheve të ullinjëve dy apo tri herë në ditë me racion të ushqimit.

Bartësit e yndyrërave

Me tërë at lirim të yndyrërave gjithandej, ndonjëherë rritja e shkrirjes së kalorive nuk është aq e sigurtë nëse sjellë eliminim të plotë të yndyrëave të tepërta. Ky suplement mund të ndihmojë në rritjen e shumës së yndyrërave të transportuara në këto hapsira të mbushura me energji.

Karnitina

Ky amino-acid si molekula është një komponim i komplikuar i sistemit kompleks të bartjes së yndyrërave që sjellë yndyrën në mitokondre, ku shkrihet tërësisht. Disa studime pohojnë që marrja e suplementit me karnitinë e rritë sasinë e yndyrërave të shkrira nga trupi.

Merrni 1-3g karnitinë në formë të L-Karnitinës, L Karnitinë L-tartratit, ose acetil-L-Karnitinë, dy apo tre herë në ditë me racionin e ushqimit, duke marrur një dozë në racion të ushqimit para ushtrimeve dhe një tjetër me racion të ushqimit pas ushqimit.

Bllokuesit e yndyrërave

Humbja e yndyrërave është një betejë e vazhdueshme për të shkrirë yndyrë më shumë se qe merrni. Kështu që përderisa është ide e mirë që të merrne suplementë ju ndihmojnë të shkrini më shumë yndyrëra, ju duhet të konsideroni edhe përdorimin e suplementeve që zvogëlojnë sasinë e yndyrërave të trupit tuaj.

Linoleik-acidet e çiftëzuara(CLA)

Ky është një grup i yndyrërave të shëndetshme që shfaqet në mënyrë natyrale që janë yndyrëra Omega-6. Studime të shumta pohojnë që CLA rritë humbjen e yndyrërave përderisa rritë njëkohësisht fuqinë e muskujve dhe forcën.

Merrni 1-3g të CLA në mëngjes, drek, dhe racionin e fundit ose një shakë çdo natë.

Aktivuesit e gjeneve

Sa më shumë që mësojmë për nutricionin dhe suplementët ushqyes, aq më shumë kuptojmë ndikim e tyre që kanë në ADN-në tonë.

Hulumtimet kanë treguar që dy përbërësit e mëposhtëm ndikojnë drejtpërdrejt në shprehjen e gjeneve të përfshira në shkrirjen e yndyrërave.

Fucoxanthin

Ky kemikal gjendet algat e detit dhe ka ngjyrë kafe dhe ufulle. Kur merret si suplement, ky karotenoid i bën gjenet që rrisin numrin e kalorive të shkrira. Ai poashtu nuk i lejon gjenet të rrisin qëlizat yndyrore.

Hulumtimet një njerëz dhe kafshë tregojnë që rritja e ndaljes se rritjes së qelizave yndyrore në shkrirjen e kalorive prin në humbje të rëndësishme të yndyrëave gjatë kohës.

Merni përafërisht 200mg dy apo tre herë në ditë.

Vaji i peshkut

Ky burim i rëndësishëm I yndyrërave të llojit Omega-3 sjellë acidet elkosapentenoik(EPA) dhe dokosaheksaenoik(DHA). Këto yndyrëra janë zbuluar për të bërë gjenet që rrisin shkrirjen e yndyrërave përderisa bllokojnë gjenet që zvogëlojnë ruatjen e yndyrërave.

Merrni 2-3g dy apo tre herë në ditë me racione të ushqimit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *