Përdorimi i suplementeve që ju ndihmojnë të shtoni peshë dhe masë muskulore

6 Këshilla të rëndësishme për ata që dëshirojnë të shtojnë peshë dhe masë muskulore

Nëse dëshironi të fitoni peshë dhe masë muskulore ndoshta do të ju interesonte të provoni gjërat ushqimore në formë pluhuri. Përdorni një nga 6 këshillat më poshtë që përmbajnë kalori të shumta.

 

Nëse jeni I përcaktuar për të arritur fuqinë dhe rritjen në muskujt tuaj, është një mundësi shumë e mirë që ju të konsideroni të merrni këshilla se si të rrisni masën.

Para se të bëni kështu, janë disa gjëra të rëndësishme për të cilat ju duhet të mendoni ashtu që ju nuk të përfitoni vetëm nga të mirat që ju sjellin këto këshilla, por ajo se shihni rezultatin e përfitimeve në seancat e ushtrimeve.

Më poshtë keni disa gjëra të rëndësishme për të ditur për metodat për të fituar masë dhe pse ju duhet të konsideroni ndonjërën nga to.

1) Të arriturit e kalorieve ekstreme

Gjëja e parë e mrekullueshme për mënyrat e rritjes së masës, është se ato ju bëjnë të arrini nevojat për kalori më lehtë. Nëse dëshironi të fitoni peshë më të shpejtë dhe më shumë, dikush që ndjehet sikur që duhet të ngrëni ushqim sa më shumë në mënyrë që që te fitoni masë muskulorë çfardoçoftë, gjasat janë të mëdha që ju jeni ai “dikush” që ndjeheni sikur që ata të shikojnë edhe për një pjatë tjetër ushqimi, ju mund vetëm të vështroni pjatën tuaj të fundit menjëherë pas kësaj.

Të arrini nivelin e kalorive ekstreme që shum njerëz janë përpjekur të bëjnë këtë gjë, ka dëshmuar bindshëm të jëtë më e lehtë për të arritur peshë. Nëse konsideroni faktin që ka metoda për rritjen e masës muskulore, që përmbajnë mijëra kalori për një shishe mund ta shihni sa shumë dhe sa me efikasitet do të arrini 4000 e më shumë kalori për ditë.

2) Yndyrërat e formuluara mirë ju ndihmojnë të jeni më I butë

Një përfitim I dytë në lidhje me përdorimin e këtyre “metodave” për të shtuar peshën vie me një llojë të veçantë të dijetës yndyrore, që ju ndihmon të jeni më I butë përderisa vazhdoni me procesin e ndërtimit të muskujve. Dijeta yndyrore është ushqyesi kryesor në kuptimin e se çfarë përfshihet në atë se çfarë merrni, për atë arsye është kritike që ju jeni I sigurtë që të merrni atë në formën e duhur.

Ju duhet të keni kujdes në përmbajtjen e atyre ushqyuesëve që merrni se me çfarë niveli të triglicerideve përmbajnë dhe sa më të ngopura yndyrëra që janë.

3) Ushqyes pas ushtrimeve dhe ditor

Një tjetër gjë e mirë për gjërat ushqimore që ndihmojnë në rritjen e peshës është se mund të gjeni ato që janë më mirë të formuluara për përdorim afër ushtrimeve tuaja dhe gjërave tjera ushqimore që janë disenjuar për tu marrur si zëvendësues të ushqimit ose si shtëse për ushqimet që veç po I konsumoni për të rritur kaloritë në trup.

Nëse po shpresoni në përdorimin e këtyre ushqyesve menjëherë pas ose para periudhes së ushtrimeve, kërkoni për ato ushqime që përmbajnë sa më pak yndyrëra që është e mundshme, dhe që përmbajnë karbohidrate. Kjo është koha kryesore për të ushqyer muskujt më shpejtë, duke I furnizuar ato me karbohidrate, ashtu që ato mund të rrisin qarkullimin e insulinës dhe merrni amino-acidet në qelizat muskulore sa më shpejt.

Mos u frikoni nga marrja e më shumë kalorive gjatë ditës, sepse trupi juaj do të bëjë më të mirën për t’i përdorur ato. Nëse merrni më shumë kalori, ky është momenti për ta bërë, do të merrni më pak yndyrëra.

Weider’s Super Mega Mass 2000 është shembulli më I mirë që përmban 530 kalori, 103 gramë karbohidratesh, 25 gramë proteinash, dhe vetëm 2 gramë yndyrërash. Nëse merrni këtë pas ushtrimeve do të merrni peshë.

4) Nivele të ndryshme të kalorive

Përsëri, nese kthehemi tek faktori që juve ju nevojiten shumë kalori për të ndërtuar muskuj në mënyrë efektive, ushqyesit për të fituar peshë vijnë në llojëllojshmëri të ndryshmë të niveleve të kalorive të ndryshme, kështu që sigurohuni të I merrni në sasi të duhur.

Ka dallim të madh në mes të ushqimeve që përmbajnë 400 kalori dhe atyre që përmbajnë 900 kalori, dhe nëse merren përditë gjatë javës. Nëse e teproni me marrjen e kalorive, do të shihni se do të shtoni peshë të tepruar, diçka që shumica e meshkujve tentojnë ta kufizojnë.

Shumica e meshkujve duhet të gjejnë që marja e 400-600 kalorive është e mjaftueshme, dhe ata që nuk janë të kënaqur mund të marrin edhe më shumë.

Ata që janë të ndjeshëm në tretje ose marrin sasi të mëdha të kalorive mund të ngecin me rritje te mases muskulore, prandaj duhet të marrin më shumë kalori.

5) Përputhini nevojat për të pasur nivelë të duhur të kreatinës në trup

Një arsye tjetër e rëndësishme për të konsideruar të përdorni gjëra ushqimore për rritjen e peshës në programin tuaj të ushqimit, është se këto gjëra vrasin disa zogj me një gur. Jo vetëm që nuk do të keni nevoj për të proteinave në formë të pluhurit, por shumë gjëra ushqimore vijnë me kreatinë të plotë poashtu, duke eliminuar nevojën për të blerë këtë produkt ndamas.

Kreatina është një shtojcë e përsosur për të gjitha gjërat ushqimore sepse në mënyrë që kreatina të jetë sa më efektive që është e mundur, është jetësore për t’u marrur në sasi të mëdha për shkak të karbohidrateve, nga të cilat shumica e gjërave ushqimore përbëhen.

Nëse filloni të pini ujë, si metodë tjetër për të shtuar peshë, mbani në mend se kjo ndodh për arsye të derdhjes se karbohidrateve po ashtu si kreatina. Jepini një javë apo dy dhe duhet të shihni ujin që është mbajtur në trup të shkojë jasht.

1

6) Rigjenerohuni më shpejtë me L-Glutaminë

Së fundmi, arsyeja e fundit pse ju duhet të konsideroni të shtoni gjërat ushqimore në programin tuaj të ushqimeve është përshkak të shkallës së rigjenerimit që do ta keni.

Aftësia për t’u rigjeneruar në mes të ushtrimeve është po aq e rëndësishme, nëse jo e rëndësishme, se ajo se çfarë bëni në palestër, ashtu që nëse merrni shumë të duhur të kalorive, nuk do të ju garantohet shkallë e rigjenerimiit.

Për më shumë, sikur kreatina, gjërat ushqimore kanë punë të dyfishtë dhe përmbajnë në vete edhe L-Glutamina, që është një amino-acid I veçantë që luan rol të madh në rigjenerimin e shpejtë.

L-Glutamina do të ndihmojë shëndetin dhe sistemin imunitar, duke zvogëluar rrezikun që ju të mungoni në ushtrime përshkak të sëmundjes.

Përfundimi

Jeni I sigurtë që të mbani në mend pikat më lartë. Kur t’i përdorni në mënyrë të duhur, gjërat ushqimore mund të ju japin atë që duhet për të dërguar zhvillimin e muskujve në një nivel më lartë.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *