Pilates për trup te relaksuar

Shton kontrollin duke gjeneruar një mirëqenie funksionale totale ku frymëmarrja është një element shume i rëndësishëm.

Shton kontrollin duke gjeneruar një mirëqenie funksionale totale ku frymëmarrja është një element shume i rëndësishëm. Pilates është baza e te gjithave, ju lejon te arrini një mirëqenie psiko-fizike te përgjithshme shume e rëndësishme për aktivitetin qe bëni çdo dite por edhe për çdo lloj sporti tjetër.

Shton përqendrimin, kontrollin, vetëdijen dhe ekuilibrin e lëvizjeve. Tonifikon muskulaturën dhe ju lejon te keni një qëndrim te mire te trupit. Te mira këto ku frymëmarrja e duhur bashke me lëvizjen e diafragmës luan një rol te rëndësishëm.

Kjo disipline e shpikur nga Joseph Pilates ne vitet 30′ ka evoluar ne kohe duke u përshtatur me njohje te reja te biomekanikës. Përveç kontrollit ajo sjell dhe te mira te tjera për trupin dhe mendjen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *