Pompsat në këtë mënyrë në vend të pompsave të zakonshme

Pompat e këtilla janë goxha më të vështira se ato të zakonshmet, mirëpo nuk janë 10 herë më të vështira, ndërkaq kanë 10 herë më shumë efekt

Nëse do t’i bëni kështu pompat, do të shpenzoni shumë pak kohë në ushtrime, ndërkaq efekti do të jetë i pabesueshëm.

Merrni pozitën e kundërt me shkronjën V në raport ne dyshemenë. Duart janë të bëra grusht sikur në video, ngrini kokën dhe lëshoni gjoksin nga poshtë dhe kthehuni në të njëjtën rrugë.

Fillestarët nuk duhet t’i bëjmë më shumë se 4 përsëritje në seri, ata më me përvojë mund t’i bëjnë deri në 10 përsëritje, ndërkaq profesionistët edhe deri në 20.

Gabimi më i shpeshtë të cilin e bëjnë njerëzit derisa i bëjnë këto ushtrime është lakimi i gjunjëve, prandaj kini kujdes që gjunjët t’ju jenë të rrafshët.

Në të kundërtën, jo vetëm që e bëni më të lehtë ushtrimin, por ai sulmon muskujt nën këndin krejtësisht tjetër, gjë që shumëfish ulni efektin.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *