Projekti për një trup veror: 8 ushtrimet për muskuj bukur të formësuar

Ushtrime për rritje të energjisë, seanca për nxitjen e metabolizmit.

Ky projekt zyrtarisht ka filluar dhe ju keni vendosur përfundimisht që të jeni pjesë e tij. Këto ushtrime të mëngjesit janë si shtesë për ushtrimet e rregullta në fitnes, që ju do t’i bëni. Qëllimi i këtyrë ushtrimeve është për të ju jepur disponimin e duhur të nisni një ditë sa më të mirë, të rrisni qarkullimin e gjakut, lironi endorfinet dhe aktivizoni muskujt.

Secili ushtrim është i shkurtë, i lehtë dhe efektiv. Janë gjithsej 8 ushtrime të tilla, kryjeni njërën nga ato 3-5 ditë të javës si gjëjën e parë si të zgjoheni nga gjumi. Mund ta bëni secilin ushtrim çdo javë, por mos i përziheni.

USHTRIMI 1: 10 minuta shkrirje të yndyrërave me peshë të trupit

Nxemjet – 60 sekonda

Squats me peshë të trupit – 30 sekonda

Ushtrime PLANK për bark – 60 sekonda

Ecje malorë në vend – 30 sekonda

Pushimi – 30 sekonda

Përsëritini këto më lartë 3 herë.

USHTRIMI 2: 10 minuta lëvizje me top

Kthim në stilin rus – 30 përsëritje

Super seri me:

Lëvizjet me top medicinal – 12 përsëritje

Përfundoni 4 seri

Pushoni 20-45 sekonda

Ushtrimi 3: 10 minuta ushtrim me një peshë për formësim të plotë të trupit

Pushup me një dorë: 16 përsëritje

Superseri me:

Squats duke mbajtur një peshë – 15 përsëritje

Përfundoni 3 seri

Pushoni sa është e nevojshme.

Ushtrimi 4: 10 minuta  shkrirje të yndyrërave

Bëni squats duke kërcyer – 20 përsëritje

Push-Ups – 20 përsëritje

Ushtrime plank + krahë – 20 trokitje ( 10 me secilën dorë)

Përsëriteni  4 herë

Ushtrimi 5: Ushtrime eksplozive në mëngjes

Push-ups – 5 seri me nga 12 përsëritje në intensitet të plotë

Ushtrimi 6: Zgjohuni dhe bëni ushtrimin BLURPEE

Kompletoni ushtrimin BLURPEE për 20 sekonda dhe pushoni 45 sekonda duke i bërë në total 5 seri të këtyre ushtrimeve.

Ushtrimi 7: Power 20s

Nga ushtrimi i barkut PLANK në PUSH-UPS – 20 sekonda

Ecje malorë në vend – 20 sekonda

Ushtrimet për shpindë V – 20 sekonda

Pushoni për 30 sekonda

Përsëritni 5 herë

Ushtrimi 8: 5-rounder

Kërcimi në formë ylli – 10 përsëritje

Ushtrimi me baraspeshë për muri – 20 sekonda

Ushtrimet Plank anësorë – lartë/poshtë duke bërë 10 përsëritje për secilën anë

Pushoni 30 sekonda

Përsëritini 5 herë

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *