Shprehia numër 1 që duhet t’a shmangni nëse dëshironi të humbni peshë të tepruar

Kimberly Snyder mund të konsiderohet mbretëreshë e detoksimit. Jo vetm që ajo e ka praktikuar këtë gjë por ajo poashtu ka shkruar një libër që quhet “The Beauty Detox Poëer”, që flet për detoksimin natyral, ku ka adresuar më shumë aspekte emocionale se çfarë do të thotë detoksimi. Në të vërtetë, ajo beson se si gjendja juaj emocionale mund të ju ndimojë ose ose pengoj të humbni peshë te tepërt, si dhe ajo dëshiron që të ju ndihmojë të ndaloni shprehinë e humbjes së peshës në mënyrë jo të duhur që është e zakonshme tek shumë femra. Nëse e lexoni më poshtë se çfarë thotë ajo, do të keni rezultate shumë të shpejta të humbjes së peshës, shumë më shpejtë së që mendoni, për këtë ju premton Kimberly.

A është misioni juaj i ri? Ndaloni me mendimet negative nëse dëshironi të humbni peshë. Mund të tingëllojë thuajse nuk do të ketë efekt, por arsyea e Kimberlyt që dëshira juaj për të formësuar trupin në të vërtetë ka një rëndesë shkencore. Shumica e njerëzve nuk e kuptojnë ate se çfarë i thonë vetvetës, dhe shumica vetëm mendojnë që faktorët e vetëm që ndikojnë në shtimin e peshës, janë ato se çfarë hajnë dhe si ushtrojnë. Në të vërtetë, edhe mendimet tuaja personale kanë të bëjnë më dukjen e belit tuaj. Kimberly thotë se 84% e femrave që pastrojnë, gjysma e tyre se gjatë punës së tyre, ato kanë nevojë edhe për ushtrime fizike me rekomandim nga mjeku, kurse gjysma tjetër nuk kanë shfaqur interesim për këtë punë. Pas një muaji, nga hulumtimet është gjetur se femrat që kanë bërë ushtrime, kanë përfituar në humbje të peshës së tepërt, formësimit të belit, si dhe normën e masës trupore të rregulluar – edhe pse ato nuk kanë pasur ndonjë ndryshim në shprehitë ditore ose ndryshim në dijetat e tyre. Kimberly thotë se mendja juaj është shumë e rëndësishme në formësimin e trupit tuaj si dhe dukjen tuaj në përgjithësi, prandaj nëse i thuani vetës se është shumë vështirë që ju të humbni peshë, ju vetëm se do të shtoni edhe më shumë peshë.

Këshilla e Kimberlyt është që ju të ndaloni se menduari që jeni e trashë, dhe kjo gjë mund të jetë e lehtë më u thënë se me u bë, posaçërisht në një botë më gjykime dhe imazhe të paramenduara të një femre të përkryer. Madje edhe Kimberly e pranon që ka marrë pjesë në përplasje të trupit më shoqe. Por duke e ditur që mendimet e saj kanë ndikim në ndryshim, ato mund të ju ndihmojnë edhe juve të heqni shprehinë e tillë. Duhet vetëm të dëgjoni vetën se çfarë thuani, thotë ajo. Mos thuani gjëra negative për trupin tuaj, edhe nëse tërë kohën ju qëndron në mendje ky mendim. Është gjëja e parë të e hekni këtë shprehi nëse dëshironi të humbni peshë të tepërt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *