Si të largoni yndyrat nga trupi juaj?!

Ndjekni këto 5 këshilla për të larguar yndyrat nga trupi juaj.

Humbja apo largimi i yndyrave nga trupi nuk është aspak e lehtë dhe se mund të dorëzoheni nga qëllimi që keni për të pasur një fizik të të shëndetshëm dhe të bukur.
Për këtë arsye ju ofrojmë disa këshilla

Gjeni shujtën që ju përshtatet më së miri

Nëse pëlqeni të hani shpesh dhe ngapak, ju mund ta bëni këtë. Apo ndoshta preferoni të hani më shumë por më rrallë. Kjo është zgjidhja juaj dhe cilën do mund ta bëni. Nëse humbja e yndyrës është qëllimi juaj, një deficit i ultë i kalorive ka shumë të bëjë me atë se sa shujta i hani në ditë.

Përfundoni treningun me ushtrime të rënda

Ju mund të mësoni nga secili stil i ushtrimeve. Edhe pse ndoshta ushtrimet e shpejta te “cross fitit” nuk i keni në qef. Ndoshta jeni një ushtrues tradicional “hardcore” dhe doni të ushtroni gjyks/biceps, shpine/triceps e nganjëherë edhe këmbë. Kjo nuk është gabim, mirepo nëse doni të perfundoni ushtrimet në mënyrën më të fortë, atëherë kaloni 5-10 minuta në fund të cdo treningu duke ushtruar me shufra/pesha të lira, qarqe te ushtrimeve me peshë të trupit, lëvizje sportive/atletike si dhe ushtrime bazë të cilat do të ngrisin pulsin e zemrës suaj dhe do t’ju ndihmojnë të djegni kalori të shumta. 5-10 minuta nuk jane shumëapo jo? Vraponi sprinte për 60-80 metra dhe performoni 10 skleka, e këtë bëjeni çdo 1 minut per 10 minutat e tërë të ushtrimeve. Atëherë me siguri se do të ndryshojë pak bindja për filozofinë e ushtrimeve tuaj.

Ushtroni shumë

Kur vjen puna për ushtirme të fuqishme, jepni gjithcka nga vetja për 45-60 minuta ushtrime. Sigurisht mos harroni të bëni pak pauza, nga 60 sekonda në mes të cdo serie.

Mos u bëni ekstrem

Nuk duhet të jeni personi që shkon 7 ditë na javë në fitness dhe më pas pushon duke mos shkuar për muaj të tërë. Fitnesi duhet të ketë në balancë. Fitnesi ju ndihmon të arrini qëllimet tuaja, por edhe të shijoni jetën. Fatkeqësisht, shumë nejrëz ose ushtrojnë shumë fitness ose fare. Është në rregull të thyeni 2-3 rregulla të fitnesit nëse 90% të kohës ju përmbaheni atyre.

Bëhuni të durueshëm

Ndoshta këshilla më e rëndësishme e humbjes së yndyrave trupore është të jeni të durueshëm. Shumë shpesh njerëzit që kanë këtë qëllim, dorëzohen sepse nuk arrijnë të humbin yndryat gjatë një jave. Mos harroni kjo nuk është aspak e lehtë. Do te filloni me humbje më të vogël të yndyrave, por kjo fillon të rritet. Bëhuni të durueshëm dhe do të arrini qëllimin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *