Si të ngopeni dhe të digjni dhjamin nga trupi?!

Ju kaloni shumë kohë duke u munduar të shtoni peshë në muajt e ftoftë të dimrit, tani është koha t’i tregoni rezultatet.

Shtimi i peshës nganjëherë mund të jetë më shumë argëtim sesa largim i yndyrave. Këtu dështojnë më shumë njerëzit. Ata duan të largojnë shumë shpejt yndyrat sa që harrojnë tri gjëra kryesore.

1. Ushqimin e mjaftueshëm

Ka shumë përfitime nga mos ngrënia, që ju ndihmon të arrini qëllimet tuaja, por ka disa probleme me këtë. Mos marrja e kalorive të nevojshme, mund të ju ulë metabolizmin, të ju lë të uritur dhe të fitoni yndyrat të cilat i keni humbur. Ju po ashtu mund të hani ushqimet e gabueshme pas një kohe të gjatë të mos ngrënies. Për të mbushur trupin tuaj, ju duhet të hani .

2. Hani ushqim më të mirë

Ju do të bëni progress duke larguar numrin e madh të kalorive dhe marrjen e ushqimeve të gatshme kur jeni të uritur. Nëse keni mungesë të kalorive dhe hani gjithcka pa yndyra atëherë do të humbni peshë. Kjo nuk do të zgjas gjatë. Ekspertët tregojnë se humbja e peshës varet nga kualiteti i ushqimit, dhe kompozimi i trupit varet nga kualiteti i ushqimit. Hani 80% të dietës tuaj dhe sa më pak që është e mundur ushqime të shpejta. Hani 10% të dietës dhe sa më pak ushqime të përpunuara që ju nuk i pëlqeni. Nëse i ndjekni këto dy rregulla, hani 10% ushqime të cfarëdoshme. Ju duhet ta lejoni veten të kënaqet herë pas here me ushqime të ndryshme.

3. Hani një gamë të gjërë të ushqimeve

Mundohuni të përfshini të gjitha ushqimet në dietën tuaj, duke filluar nga proteinat, karbohidratet, yndyrat, vitaminat, mineralet etj.

  • Mish dhe ushqime tjera me proteina si vezët dhe proteina pluhur
  • Ushqime me yndyra si: fara, gjalpë, vaj ulliri, avocado, peshk etj
  • Perime me fibra
  • Pasta, bukë, oriz, patate, fasule
  • Qumësht, jogurt, djath
  • Fruta të freskëta dhe të thata

Nëse ushtroni dy orë në javë, shumëzoni peshën trupore që dëshironi të arrini me 11-12 kalori. Nëse ushtroni 3 orë në javë. Shumëzoni target peshën me 12-13 kalori. Nëse ushtroni 4-5 orë në javë, shumëzoni target peshën me 14-15 kalori. Ju duhet 1 gram protein për gjysmë kg të target peshës.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *