Të përdorurit e suplementeve për rritjen e peshës

Nëse dëshironi të rritni peshën dhe muskujt, atëherë ndoshta do të mund të ju interesojë përdorimi I pluhurit për shtimin e peshës. Lexoni 6 këshilla për prodhimet që përmbajnë kalori të shumta.

Nëse jeni mjaft I përcaktuar për të arritur qëllimet për të rritur fuqinë dhe muskujt, atëherë sipas të gjitha keni menduar për marrjen apo keni planifikuar të merrni suplementë për rritjen e peshës.

Para se të veproni kështu, janë disa gjëra më pak të rëndësishme që ju duhet të mendoni për ashtu që ju nuk do te përfitoni vetëm nga të mirat që ofrojnë këto llojë suplemente, por ju duhet të bartur të mirat që ofrojnë këto edhe në seancat e ushtrimeve që I bëni.

1

Këtu keni disa gjëra të rëndësishme për të ditur për suplementet për rritjen e peshës dhe pse duhet të konsideroni të merrni nje nga ato.

1) Përmbushja e kalorive të nevojshme

Gjëja e parë e rëndësishme e shkëlqyeshme në lidhje me marrjen e suplementeve për rritjen e peshë, është se ato përmbushin kërkesat për furnizim me kalori më lehtë. Nëse konsideroni vetvetën se duhet të rritni shtoni shumë peshë, dikush që ndjehet që duhet vetëm të hani tërë kohën doemos që të rritni masën muskulore, gjasat janë të mëdha që ju jeni ai “dikush” që ndjehet që ndjeheni se duhet të hani edhe një pjatë ushqimi, përderisa ju menxi sprisni të përfundoni ushqimin.

Përmbushja e marrjes së kalorive që shumë njerëz janë përpjekur të arrijnë, ka dëshmuar të jetë më e lehtë. Nëse konsideroni faktin ka suplemente të panumërta që përmbajnë mijëra kalori për shake, ju mund të shihni menjëherë se mund ti arrini 4000 e më shumë kalori gjatë ditës në mënyrë efikase.

2) Yndyrërat mirë të definuara ju ndihmojnë të jeni më mirë të formësuar

Përfitimi I madh I dytë nga përdorimi I suplementeve për rritjen e peshës është se që shumë nga këto suplemente vijnë më një lloj të veçantë të dijetës që përmban yndyrëra që ju ndihmojnë të jeni më mirë I formësuar përderisa jeni në procesin e ndërtimit të muskulaturës. Yndyra dietale është ndoshta variabla makroushqyese më e rëndësishmja në kuptimin se çfarë ndikimi ka më marrjen e saj në në trup, për atë arsye është gjë jo e mirë që ju e merrni në formë të duhur sa më shumë që mundeni.

Ju duhet të keni kujdes çdoherë para se të merrni suplemente që përmbajnë trigliceride mesatare në zingjirë dhe sa më pak yndyrëra të ngopura.

3) Shumëllojshmëri të përbajtjes së suplementeve pas ushtrimeve

Një gjë tjetër e rëndësishme për suplementet që përdoren për rritjen e peshave është se mund të gjeni të tilla që janë të formuluara si duhet për tu përdorurur për ushtrimet tuaja dhe tjerat janë të desinjuara për të u marrur si formë zëvendësuese e racionit të ushqimit ose si shtesë për ushqim nëse shtoni për të marrur më shumë kalori përmes ushqimit.

Nëse po mendoni të përdorni këto suplemente menjëherë para ose pas kohës së ushtrimeve, shikoni për ato suplemente që përmbajnë sa më pak yndyrëra dhe kanë përmbajtje më të madhe të karbohidrateve. Ky është momenti kyç për të ushqyer muskujt më karbohidtrate ashtu që ato mund të nxisin qarkullimin e insulinës dhe marrin amino-acidet në qëlizat muskulore me shpejtë.

Mos u frikësoni nga marrja e më shumë kalorive gjatë ditës sepse me këtë rast trupi juaj do t’i përfitoj më së miri nga ato. Nëse do të shtoni sasinë e kalorive në suplementet për rritjen e peshës në një shake, ky është momenti për t’a bërë, duke ju mundësuar që të merrni më pak yndyrëra.

Ëeider’s Super Mega Mass 2000 është shembull I përkryer për këtë që përmban 530 kalori, 103 gramë karbohidrate, 25 gramë proteina, dhe vetëm 2 gramë yndyrëra. Nëse merrni këtë pas ushtrimeve, do të ju garantojë një strategji serioze për ndërtimin dhe rritjen e muskujve.

4) Dallimi I niveleve të kalorive

Nëse flasim përsëri për faktorin që ju duhet të merrni shumë kalori për të ndërtuar muskuj në mënyrë efikase, suplementet për rritjen e peshës vijnë në nivele të ndryshme të përmbajtjes së kalorive, ashtu që sigurohuni të jenë suplementet e duhura për të përmbushur nevojat tuaja për marrjen e kalorive sipas nevojave tuaja.

Ekziston një dallim shumë I madh në mes suplementeve që përmbajnë 400 kalori dhe atyre që përmbajnë 900 kalori, kur merren në baza ditore gjatë javës. Nëse tejkaloni sasinë e marrjes së kalorive ju do të shihni se keni për të shtuar peshë të tepërt, e për këtë gjë shumica e njerëzve e kontrollojnë me kujdes marrjen e kalorive.

Për shumicën e njerëzve duhet të jetë e mjaftueshme të merren 400-600 kalori, dhe ata që nuk mund të shtojnë peshë sa duhet, mund të rrisin marrjen e kalorive mbi 600 sosh. Shpesh duhet te jeni të kujdesshëm kur filloni të merrni për herë të parë ashtu që të shihni rezultatin pozitiv që sjell marrja e tyre.

Ata që janë të ndjeshëm nga marrja e këtyre suplementeve në sasi të mëdha,në fillim mund të kenë ngecje për atë arsye duhet të rrisni sasinë e marrjës se këtyre kalorive.

5) Përmbushni nevojat e kreatinës më mirë

Një tjetër arsye për të konsideruar të merrrni suplementet për rritjen e peshës në programin tuaj të suplementeve, është se vret 2 zogj me një gurë. Jo vetëm nuk do të keni nevojë më për pluhur proteinash( përderisa ju poashtu planifikoni të përdorni më pak proetina kalorike në shake), por shumë suplemente për rritjen e peshave mund të plotësohen me kreatinë poashtu, duke eliminuar nevojën për të blerë këtë prodhim ndamas.

Kreatina është një shtojcë e përkryer për shumicën e suplementeve për rritjen e peshës, sepse në mënyrë që kreatina të jetë efikase sa më shumë që është e mundshme, është jetike për të marrur sasi më të madhe të karbohidrateve, që shumica e këtyre suplementeve e përmbajnë.

Nëse vëreni fillimisht pak peshë me përmbajtje ujore kur filloni të përdorni këtë suplement, mbani në mend se kjo ndodhë si pasojë derdhjes se karbohidrateve si dhe kreatinës. Për një javë apo dy do ta shihni këtë ujë të largohet nga trupi juaj.

5

6) Rigjenerohu më shpejtë me L-Glutaminë

Së fundmi, arsyeja e fundit përse duhet të konsideroni të shtoni këtë suplement në përzierjen me suplementet e tjera është se rritë shkallën e rigjenerimit në ju.

Të qenit I aftë për t’u rigjeneruar nga ushtrimet në ushtrime është po aq e rëndësishme, nëse jo po aq e rëndësishme, se çfarë bëni në palestër, ashtu që nëse nuk merrni sasi të duhur të kalorive, nuk do të keni shkallë të rigjenerimit të garantuar.

Për më shumë, si kreatina, ashtu edhe shumë nga suplementet për shtimin e peshave bëjnë punë të dyfishtë, dhe përmbajnë ca L-Glutaminë, që është një amino-acid I veçantë që luan rol të madh në rigjenerimin e shpejtë.

L-Glutamina mbështet një sistem imun të shëndetshëm, duke zvogëluar rrezikun që ju to mos shkoni në ushtrime, për shkak të sëmundjes.

Përfundimi

Sigurohuni që mbani në mend këto pika më lartë. Kur merren si duhet, suplementet për rritjen e peshës mund të ju japin atë që ju nevojitet për të sjellë ndërtimin e muskujve një nivelë tjetër.

2 thoughts on “Të përdorurit e suplementeve për rritjen e peshës”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *