Ushtrime efektive për ju që punoni në kompjuter!

Në një javë tipike të punës, njerëzit shpenzojnë pjesën më të madhe të ditës së tyre të ulur në tavolinat e tyre.

Kur dikujt i thoni se punoni në kompjuter mund të tingëllojë si puna më të relaksuar në botë, por është krejt e kundërta. Keni shumë probleme me trupin tuaj e sidomos me shpinën.

Kurrizi luan një rol shumë të rëndësishëm. Shëndeti shpinës tuaj është faktori i vetëm më i rëndësishëm në përcaktimin e shëndetit tuaj të përgjithshëm dhe jetëgjatësisë.

Më poshtë janë disa nga ushtrimet më të thjeshta, por efektive për kurrizin tuaj që mund t’i bëni kudo – edhe në zyrën tuaj.

Të gjithë ju që punoni në kompjuter, filloni tani.

– Bëni ushtrime me qafën dhe kokën tuaj

– Kujdesuni të relaksoni supet tuaja sa më shpesh

– Mos u lëshoni në tavolinën tuaj të kompjuterit

– Lëvizni në zyre për disa minuta duke e mbajtur shpinën tuaj drejt

– Pjesa e poshtme e kurrizit ka shumë rëndësi, masazhojeni sa më shpesh.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *