Ushtrime kardiovaskulare që ndihmojnë në djegien e yndyrnave

Këto janë katër ushtrimet e duhura për një rutinë me kardio.

Stairmaster

Keto ushtrimet janë të duhura për këto arsye: këto ushtrime kanë target vithet dhe kofshët tuaja dhe ju ndihmojnë që të djersiteni. The stairmaster po ashtu janë të mira për humbje të yndyrave trupore, përmes këtyre ushtrimeve ju do të ndjeni shkrirjen e yndyrave në trup. Çelësi i kësaj është intensiteti. Mund të ushtroni në dy interval, herë me intensitet të lartë herë të ultë, kjo do t’ju ndihmojë të arrini rezultatin qe dëshironi, Dhe kurrë mos u ndalni së sfiduari limitet tuaja.
Bëni 20-30 minuta ushtrime starismaster, tri herë në javë dhe rezultati nuk do të mungoj.

Kercimi PLIOMETRIK

Kercimet Pliometrike janë ushtrime shumë të vështira të cilat kërkojnë të jeni të vendosur që dëshironi t’i bëni. Por, këto ushtrime janë lehtë të mësuara. Nëse bëni për herë të parë këto, ju mund të filloni me disa ushtrime bazike, si jumping jacks. Ato janë të përshtatshëm dhe të lëvizshëm, kështu që ju nuk keni justifikime. Filloni me 20 sekonda, më pas 30 dhe në fund 40 sekonda ushtrime.

Vrapimi

Vrapimi është çelësi i ushtrimeve kardiovaskulare, njëkohësisht vrapimi ju ndihmon të lironi stresin e akumuluar gjatë ditës.
Pos këtyre, vrapimi ju ndihmon të digjni yndryat e tepërta në trup, veçanërisht kur keni në agjendë të ushtrimeve dhe ushtrimet e përmendura më lartë. Kjo është një mënyrë e pagabueshëm për të rritur rrahjet e zemrës dhe të përshpejtoni procesin e humbjes së yndyrave.

Litari për kërcim

Një ushtrim jo shumë i vështirë por shumë efikases është edhe kërcimi në litar. Ju mund ta bëni kudo, në shtëpi apo në fitness, krejt qa ju duhet është një litar. Brenda 30-60 sekondave mund të bëni afër 50-100 kërcime në litar.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *