Ushtrime për këmbë të përkryera

Ushtrimi dhe zhvillimi i këmbëve është shumë i rëndësishëm për një që dëshiron të posedon një trup të kompletua prej atleti. Të gjithë jemi dëshmitarë të disa djelmoshave të rinj të cilët i zhvillojnë vetëm krahët dhe gjoksin, kurse i lënë këmbët pa stërvitje. Në raste të këtilla kemi të bëjmë me disproporcion të parametrave fizike, gjë që është e pa hijshme, si në aspektin estetik ashtu edhe në aspektin fizik.

Këmbët mirë të zhvilluara, luajnë rol shumë të rëndësishëm në çdo fushë të jetës, në sport dhe jetën e përditshme, sepse janë vërtetë burim i madh i energjisë.
Medito njëherë sa punë kryhen me ndihmën e këmbëve brenda ditës ? Andaj rekomandohet që këmbët të mos anashkalohen nga planprogrami i stërvitjeve. Muskujt e këmbëve janë muskujt më të gjatë të trupit, kështu që duhet të jeni të durueshëm dhe të punoni me pesha më të rënda.

1.Barbell Squat

l1

 

2.Barbell Walking

l2

 

 

3.Dumbbell Rear Walking

l3

 

 

4.Leg Extension

l4

 

 

5.Leg Press

l5

 

6. Leg Curls

l6

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *