Ushtrime të përsosura për të shkrirë celulitin

glute-workout-woman-dumbbell-squat

Celuliti eshte nje nga armiqte e femrave, cfare te bejme per ta luftuar? Pyetja e e pare per te tu bere ne fillim eshte: Cfare eshte celuliti ? Nje shpërndarje jo e nje trajtshme e yndyrnave qe nuk mund te eliminohen vetem fale nje ushtrimi te rregullt fizik dhe nje diete te shëndetshme: Renia ne peshe duhet te shoqerohet nga nje program ushqimore muskulore qe bonifikon zonat e trupit.
Meqe celuliti eshte shkaktuar nga depozitimet e dhjamrave, hapi i pare per ta luftuar eshte dobësimi. Ushtrimet aerobike si jogging , biçikleta, noti , ecja ne ngjitje , te gjitha ato qe vene ne pune zemren. Keto jane mjete te përkryera per te djegur kalori, te rritur matabolizmin dhe duke ju ndihmuar te humbsni peshe.
Keto tipe ushqimesh perfshijne vakte te medha te muskujve  dhe rrisin qarkullimin, duke lejuar celulitin muskulore te mposhti glokozen  per te prodhuar energji. “ American Heart Association” rekomandon 30 minuta aktiviteti aerobik ee bere dite per dite me shume intensitet, duke u përqendruar dhe ne dy tipologji ushtrimesh ne veçanti: squat  dhe affondi.

Per te bere nje squat mund te duket shume e thjeshte, por eshte e rendesishme te kontrolloni mire pozicioninne menyre qe te mos e sforconi shume kurrizin ose gjunjët. Trupi duhet te rrije drejte, kurse  kembet duhet  te mbahen te hapura ne paralel me shpatullat: Me mire te ndihmoheni ne ekuilibër duke mbajtur ne dore pesha te vogla : keshtu sic jeni filloni te ulningadale gjunjët , duke bere ne nje fare menyre qe te përqendrohen ne muskujt e barkut.

affondiGjithashtu dhe affondet jane te mira per te tonifikuar trupin dhe te luftoj celulitin: eshte e nevojshme megjithatë te evitoni qe te mos mbingarkoni gjunjët, duke bere ne nje fare menyre qe majat e gjunjëve te kembeve qe shkon përpara te mos tejkaloj majat e kembeve.
Do te jete e kote te themi qe dhe nje diete e shëndetshme e perbere nga sallata , frutat dhe proteina te tjera  qe jane te rendesishme per te humbur peshen.  Sipas  mases se celulitit qe deshironi te hiqni, nje diete me nje mase kalorike 500 ne dite do te ju lejoj te humbsni peshe rreth 1 kg ne jave.  Pasi te reduktoni  kalorite  eshte e rendesishme gjithashtu te rrisni konsumin energjetik. Sipas instruktoreve te fitnessit , menyra e vetme per te reduktuar celulitin eshte nje diete e shëndetshme dhe ushtrimet e përditshme kardiovaskulare, ushtrime qe duhet te behen 2-3 here ne jave.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *