Ushtrime që duhet t’i bëni para mëngjesit

Më poshtë një listë me disa ushtrime të thjeshta dhe kryesorja; marrin pak kohë;

Shtrihuni në një s’përfaqje të sheshtë, ngrini këmbët në 90 gradë dhe vendosni njërën dorë pas kokës. Gjeni ekuilibrin dhe përpiquni që dorën tjetër ta kryqëzoni me këmbën. Bëjeni këtë ushtrim disa herë duke ndryshuar duart për 1 minutë e 30 sekonda.

Pozicionohuni me njërën këmbë pas dhe tjetrën përpara duke përkulur gjunjët deri në formimin e 90 gradëve tek pjesa e pasme e tyre. Më pas shtyni me këmbën e vendosur pas duke i alternuar ata. Ushtrimi kombinohet me lëvizjen e krahëve dhe të bustit. Zgjat 1 minutë e 30 sekonda.

Mbështetu me dy duart në dysheme, njërën këmbë përdoreni për t’u mbështetur ndërsa me tjetrën kryeni lëvizje vertikale. Alternoni këmbët për 1 minutë e 30 sekonda.

Në fund vendosuni në pozicionin e një sportisti sumo dhe më pas kërceni fort me të dyja këmbët. Mundohuni ta realizoni këtë sa më shumë që të jetë e mundur brenda 1 minute e 30 sekondave.

Kjo është lista me ushtrime të thjeshta pa harxhuar shumë kohë, të realizueshme në çdo ambient dhe që vënë të gjithë muskujt në lëvizje para se të nisë dita.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *